• 

  Καθηγητές χορού:

  Ιωάννα Αννίνου

  Απόφοιτη της Επαγγελματικής Σχολής Χορού Δέσποινας Γρηγοριάδου και κάτοχος διπλωμάτων του συστήματος Vaganova (3ο,4ο και 5ο degre).

  Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια (μουσικοκινητική αγωγή με τη Μαριά Κυνηγού, ρεπερτόριο κλασικών variations με τη Kallina Bogoeva, θεατρικού παιχνιδιού με τον κ.Κγόβα κ.α.) Επίσης με τη σχολή Γρηγοριάδου έχει συμμετάσχει σε σειρά σεμιναρίων στις Σπέτσες και Βάρνα από το 1991 έως το 1996 (κλασικός και σύγχρονος χορός, jazz, καρακτέρ, ρεπερτόριο μπαλέτου, μουσικοκινητική αγωγή για παιδιά προσχολικής ηλικίας).

  Έχει χορέψει με την ομάδα της Ντορίνας Καλεθριανού ‘Πρόσκαιρη Σύνθεση‘ όπου έχουν παρουσιάσει παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη και στο “Εργοστάσιο” στην Αθήνα.

  Έχει συνεργαστεί με διάφορες σχολές Χορού και παιδικούς σταθμούς. Στη σχολή διδάσκει από το 1995 μέχρι σήμερα.

  Χρύσα Βαρβάκη

  Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Απόφοιτη της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Ραλλού Μάνου. Από το 1998 έως σήμερα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό από διεθνούς φήμης καθηγητές χορού σε κλασικό, σύγχρονο και jazz (Maria Fay, Anton Stoynof, Daniel Lomel, James de Sylva, Jan Linkens, Milton Mayers κλπ.) Επίσης έχει πάρει μέρος στο Διεθνές Συμπόσιο Θεάτρου στην εκπαίδευση με Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες, εκπαιδευτικούς και ηθοποιούς.

  Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με ομάδες χορού όπως Ευρυθμός, Ιω, Ανδρομέδα, Σερέστα, Χοροροές σε μεγάλα θέατρα όπως Λυκαβηττός, Ηρώδειο καθώς και σε όπερες στο εξωτερικό (Βρυξέλλες, Μονακό, Λουξεμβούργο και Νέα Υόρκη).

  Τα τελευταία χρόνια, όπου ασχολείται και με το παιδικό θέατρο, έχει χορογραφήσει παραστάσεις της Νίκης Τριανταφυλλίδη και με την ομάδα Περί Τεχνών έχει παρουσιάσει ένα χοροθεατρικό έργο αφιερωμένο στην ολυμπιακή Εκεχειρία για το 2003-2004. Επιπλέον, συμμετείχε στο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου 2011 με τριανταμελή ομάδα της σχολής και θέμα τους ‘Πρόσφυγες’.

  Ως καθηγήτρια έχει συνεργαστεί με πολλές σχολές και τα τελευταία δέκα χρόνια συνεργάζεται με τη Σχολή μας διδάσκοντας σύγχρονο.

  Αθανασία Γάτση

  Γενημένη στην Αθήνα, σπούδασε χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου. Κάτοχος Master από την Κρατική Ακαδημία Μουσικής και Χορού “Πάντσο Βλαντιγκέροφ” της Σόφιας, με ειδικότητα Παιδαγωγική Μπαλέτου και εξειδίκευση Χορογραφία.

  Έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά σεμινάρια διδασκαλίας του συστήματος Vaganova με την Kallina Bogoeva στη Βάρνα, μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά προσχολικής ηλικίας με την Μαρία Κυνηγού, καθώς και σεμινάρια κίνησης και αυτοσχεδιασμού με την Μάρθα Κλουκίνα και τον David Hernadez.

  Το 2002 ήταν μέλος του χοροθεάτρου της Ένης Μακρή. Το 2003 συνεργάζεται με την ομάδα χορού “ΜΥΙΑ” της Άννας και Γαβριέλας Ανυφαντάκη για την παραγωγή “Παιχνίδια Μυαλού” και χορεύει στην 1η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού Μεγάρου Μουσικής, στο Φεστιβάλ Δήμου Αθηναίων-Τεχνόπολις, Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας, Μήνας Χορού 2003 Θέατρο Ροές-Θέατρο Κνωσσός. Ένα χρόνο μετά συνεργάζεται με τη Φανή Καφούσια στον πολυχώρο “Θύρα Τέχνης”. Παράλληλα διδάσκει ρυθμική και μπαλέτο στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου.

  Στη Σχολή διδάσκει από το 2005.

  Αφροδίτη Κορέτση

  Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτη της Ανώτερης Σχολής χορού « Νίκης Κονταξάκη» και απόφοιτη του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Αθήνας του τμήματος Νοσηλευτικής.

  Τον Μάιο του 2012 επιλέγεται ως ιέρεια για την αφή και την παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ( Λονδίνο), το 2013 για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ( Σότσι) και για το 2014 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας (Nanjing ) . Επίσης συμμετείχε το 2012 στην Αναβίωση των Πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων στο Παναθηναϊκό Στάδιο ,με θέμα “οι 1οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες...Αθήνα 6 Απριλίου 1896”.

  Από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι και σήμερα σπουδάζει Παιδαγωγική Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού στο Θέατρο της Ημέρας < Λάκης Κουρετζής> με κορυφαίους καθηγητές όπως τον κ. Κουρετζή, την κ. Μοντζολή, την κ. Παρζακώνη, τον κ. Πίτσικα κ.α. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια δημιουργικού χορού με την κ. Κατερίνα Αργυροπούλου, όπως και σεμινάρια χοροθεραπείας και δραματοθεραπείας.

  Συνεργάζεται ως δασκάλα μπαλέτου και ρυθμικής με σχολές χορού, παιδικούς σταθμούς και δημοτικά σχολεία. Επίσης διδάσκει σύγχρονο, Barre a terre και αυτοσχεδιασμό. Ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού έχει συμμετάσχει σε δρώμενο στο θέατρο του Διονύσου με τίτλο « Τα παιδία παίζει....... το αρχαίο θέατρο ζει».

  Λίζα Μπάσοβα

  Η Ελιζαβέτα Μπάσοβα γεννήθηκε στη Μόσχα και σπούδασε χορό στην Ακαδημία Κλασικού Μπαλέτου Vaganova Αγ. Πετρούπολης, από όπου αποφοίτησε το 1988. Την περίοδο 1990-1997 έζησε και εργάστηκε στη Γαλλία ως δασκάλα και χορεύτρια. Εκεί συνεργάστηκε με χορογράφους όπως ο Αντρέι Γκλεγκόλσκι, η Νάταλι Αντάν και η Ιρίνα Γκρζέβινα. Το 1994 κέρδισε το βραβείο καλύτερης χορεύτριας στον διεθνή διαγωνισμό «Prix Volinin».

  Την περίοδο 1997-2002 σπούδασε χορογραφία και διδασκαλία χορού στο Πανεπιστήμιο Θεατρικής Τέχνης Γίτις (Gitis) της Μόσχας, από όπου αποφοίτησε με Άριστα. Από το 2003 ζει μόνιμα στην Ελλάδα διδάσκοντας σε σχολές χορού και στους σπουδαστές της Θεατρικής Σχολής Βεάκη. Το διάστημα 2008-2014 δίδαξε κλασικό μπαλέτο, ανάλυση μπαλέτου και ρεπερτόριο στους σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου.

  Στα πλαίσια της συνεργασίας της με τη σχολή παρουσίασε πολυάριθμες χορογραφίες με τους μαθητές της. Έχει λάβει μέρος στις παραστάσεις κλασικού μπαλέτου του Αμερικανικού Κολλεγίου (Deree) ως βοηθός χορογράφου και χορεύτρια. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις στην επιμέλεια της χορογραφίας και της κίνησης στο θέατρο Τέχνης και στο θέατρο Δίπυλον. Συνεργάζεται με σχολές της Αθήνας και της Κύπρου, όπου συχνά παραδίδει σεμινάρια κλασικού μπαλέτου και ρεπερτορίου.

  Φωτεινή Πασσά

  Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Νίκης Κονταξάκη- Νικολέττας Μπακάλη και είναι τελειόφοιτη του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

  Ως χορεύτρια συμμετείχε στο 5th Athens Video Dance Project με επιμέλεια χορογραφίας της Αθανασίας Κανελλοπούλου, καθώς και στο Φεστιβάλ Νέων Δυνάμεων κατά τα έτη 2014 και 2015. Το 2015 επιλέχθηκε ως performer στην παράσταση «Process» της Dora Sulzenko Hostova στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δυτικοευρωπαϊκής Σκηνής της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

  Το 2016 συνεργάζεται με την Ιωάννα Στρατή ως μέλος και βοηθός χορογράφου της ομάδας Βetween Αctγια το έργο «Con_trust» το οποίο παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και στην 1η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου Χορού στο Θέατρο ΠΚ. Έχει επιμεληθεί την κίνηση στη θεατρική παράσταση του 4ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης «La vie est belle».

  Έχει διατελέσει ιέρεια στην Τελετή Αφής και Παράδοσης της Φλόγας για τους 2ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων « NANJING 2014», στην Τελετή Αφής και Παράδοσης της Φλόγας για το Χειμερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας «Vorarlberg & Liechtenstein 2015», στην Τελετή Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016.

  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Galina Bogoeva, Jean- Lucien Massot, Dora Sulzenko Hostova, Paul Blackman, Christine Gouzelis, Στέφανο Μπίζα,Λίζα Μπάσοβα, Μάρω Γρηγορίου, Πέρσα Σταματοπούλου, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Γιάννη Μανταφούνη κ.ά.

  Νερίνα Προφήτη

  Γεννήθηκε στην Αθήνα. Από το 2004 εργάζεται ως δασκάλα χορού.

  Ξεκίνησε με μπαλέτο σε ηλικία 3 ετών. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο Φ.Π.Ψ της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων, συνέχισε με Latin, Ballroom, Musical, Jazz, Modern I.S.T.D , Hip-Hop καθώς και Contemporary Jazz.

  Είναι κάτοχος όλων των χορευτικών διπλωμάτων I.S.T.D, καθώς και του διπλώματος διδασκαλίας D.D.I.

  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Ελλήνων και ξένων χορογράφων, ενώ παράλληλα πήρε μέρος σε πανελλαδικούς διαγωνισμούς χορού Latin και Ηip-Ηop τόσο η ίδια αλλά και οι ομάδες Hip-Hop, τις οποίες προπονούσε, αποσπώντας πολλές διακρίσεις.

  Έχει εμφανιστεί ως χορεύτρια, σε τηλεοπτικές σειρές όπως το «Δυο μέρες μόνο» (MEGA), «Πλάκα μου κάνεις» (ANT1) καθώς και στην εκπομπή «Στην υγειά σας» (ΝΕΤ).

  Έχει συμμετάσχει σε χορευτικά events σε μεγάλα ξενοδοχεία όπως στο Λαγονήσι Grand Resort και στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

  Δούλεψε σε χορευτικά show ,σε γνωστά μαγαζιά της Αλεξανδρούπολης ,της Ξάνθης και της Κρήτης για την προώθηση προϊόντων.

  Το 2011 συμμετείχε στην εκδήλωση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος του Ολυμπιακού και το Μάιο του 2014 στο opening act του πρώτου Radical Pole Show στο Dream City.

  To 2012 ήταν μέλος της επαγγελματικής ομάδας χορού Knockturnallheads, με χορογράφο τη Zoi Tatopoulos και συμμετείχε στην παράσταση «Ligaments» στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Από το Μάρτιο του 2014 είναι μέλος της ομάδας Μutate Dance Project.

  Ειδικεύεται στο Contemporary Jazz καθώς και στο Modern Jazz, έχοντας δεχτεί τις περισσότερες επιρροές από τις σπουδές της και από τις ομάδες στις οποίες συμμετείχε και είναι ακόμα ενεργό μέλος.


  Πιανίστες:

  Βαλεντίνα Αμοιρίδη

  Έμμα Μαυροπούλου

  Γιώργος Κοντοβάς