• Κριτήρια κατάταξης

  Η κατάταξη των μαθητών στα ανάλογα τμήματα και ειδικότερα στις προπαρασκευαστικές τάξεις γίνεται αρχικά με βάση την ηλικία. Στη συνέχεια λαμβάνονται υπόψιν και άλλα κριτήρια που αφορούν:


  -στην επίδοση, επιμέλεια και πρόοδο
  -στα σωματικά γνωρίσματα (σωματική διάπλαση, μυοσκελετικές ιδιαιτερότητες, ευκολίες κλπ.)
  -στην αντίληψη και συναισθηματική ωριμότητα
  -στην τακτική φοίτηση
  -στο ταλέντο

  Με τον τρόπο αυτό προσπαθούμε να δημιουργούνται ομοιογενή τμήματα πρωτίστως για το όφελος του παιδιού. Νεοεγγραφόμενοι μαθητές που έχουν φοιτήσει σε άλλες σχολές κατατάσσονται στα ανάλογα τμήματα μετά από δοκιμαστικό μάθημα.

  Φοίτηση

  Οι μαθητές οφείλουν να παρακολουθούν όλες τις ώρες του προγράμματός τους. Η συμμετοχή των μαθητών ανά διετία στη παράσταση της Σχολής είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της σπουδής τους. Τις χρονιές που δεν πραγματοποιείται παράσταση, η συμμετοχή των μαθητών στα ανοιχτά μαθήματα, όπου οι γονείς και οι συγγενείς/φίλοι μπορούν να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν, είναι εξίσου απαραίτητη. Οι μαθητές λαμβάνουν βεβαίωση σπουδών και οι γονείς είναι καλοδεχούμενοι όποτε το θελήσουν σε έναν εμημερωτικό διάλογο για την πρόοδο των παιδιών τους παρουσία του δασκάλου και της διευθύντριας της σχολής Άννας Τσαούση.

  Διδακτικό έτος-Αργίες

  Τα μαθήματα αρχίζουν το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου μαζί με τα σχολεία και τελειώνουν πάλι με τα σχολεία (γύρω στις 20 Ιουνίου). Η σχολή ακολουθεί τις κατ΄ έτος νόμιμες σχολικές αργίες.

  Οικονομικοί όροι-Δίδακτρα

  Τα δίδακτρα καταβάλλονται μέχρι τις 10 κάθε μήνα ασχέτως απουσιών. Σε περίπτωση διακοπής καταβάλεται ο τρέχων μήνας. Εγγραφές που γίνονται κατά τη διάρκεια του μήνα θεωρούνται ότι γίνονται από την 1η του μήνα.

  Η πολιτική της Σχολής με τα δίδακτρα από το ξεκίνημα της λειτουργίας της είναι να τηρείται με ειλικρίνεια απέναντι στο γονιό ένα πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας που να μην υπερεκτιμάται οικονομικά. Σε πείσμα των δύσκολων εποχών φροντίζουμε να κρατάμε τα δίδακτρα σε ανταγωνιστικά επίπεδα παρέχοντας ταυτοχρόνως τα καλύτερα δικαιολογητικά.

  Με πολύ καμάρι λοιπόν μπορούμε να υπερηφανευτούμε ότι όλα τα μαθήματα γίνονται με τη συνοδεία πιάνου. Η ζωντανή μουσική προσφέρει τεράστια παιδευτικά οφέλη στα παιδιά, εμπλουτίζοντας τα ακούσματα τους και συμβάλλοντας στην εξέλιξη του μαθήματος δίχως τις παύσεις και τις καθηστερήσεις του cd.

  Σε κάθε περίπτωση, τα δίδακτρα θα ήταν πάντα προτιμότερο να συζητιούνται από κοντά καθώς αυτό θα ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσετε το χώρο και τους καθηγητές σε πιο οικεία πλάισια. Εκπτώσεις διδάκτρων γίνονται σε αδέρφια.